English Svenska

onsdag 9-Maj-2012

A fabulous evening!

Så var dagen kommen för lanseringen av min smyckeskollektion Forever Unique Jewelry på Plezuro. Jag älskar när man får uppleva känslan av att hårt arbete lönar sig! Det blev en underbar kväll med dricka och mingel och jag njöt av varje sekund! Tack till alla er som kom och till er som inte var där: här kommer lite bilder från kvällen. Se till att kika in i min webshop www.foreveruniquejewelry.com där jag säljer mina smycken! Jag uppdaterar sidan i takt med att jag tillverkar nya smycken, så håll alltid utkik! För att komma dit direkt, var god och klicka här

Passa även på att gå in på Plezuros facebook och se ytterligare bilder från eventet. Klicka här. Jag mötte även en färgglad personlighet under kvällen som gjorde en jättefin bloggartikel om kvällen. Klicka här för att läsa den.

JPEG - 109 kb
Min lilla exklusiva goodiebag
JPEG - 120.2 kb
"Tränar" på min presentation
JPEG - 104.1 kb
On display
JPEG - 143.5 kb
Blink blink
JPEG - 79.7 kb
Mina tryckta broschyrer
Share/Bookmark

onsdag 18-April-2012

Fabulous event!

Dagen som har jag jobbat för natt och dag för närmar sig! Den 26: april är det dags för lanseringen av min smyckekollektion Forever Unique Jewelry i modebutik Plezuro i Stockholm. Plezuros ägare är min senaste affärspartner och hon delar min passion för det unika, vilket återspeglas väl i hennes butik. Jag måste säga att mina smycken passar som handen i handsken där! Här är visar jag inbjudan till eventet som jag (rättelse: med hjälp av min man) har designat.

PNG - 327.5 kb
Inbjudan till mitt event

Idag publicerades även pressreleasen på webben. För att läsa den klickar du här

Share/Bookmark

fredag 2-Mars-2012

Natural beauty

Såsom varje år står en tripp till mitt underbara Indien på agendan. Indien är en av de platser där jag blir som mest inspirerad. Dess kultur och hela omgivning andas naturlig skönhet. Vart man än går stöter man på marknader, stora som små, där man kan hitta de mest häpnadsväckande vackra material och hantverk.

JPEG - 82.2 kb
Wonderful sweet water pearls
Share/Bookmark

onsdag 28-December-2011

Christmas is here!

Åh, nu är min favoritstund på året äntligen här! Från och med den 1 december, är mitt hem pyntat till bredden, julgodiset ligger i sina burkar, och klapparna ligger i garderoben. Men detta har inte skett i en handvändning inte. Oavsett hur tidigt jag än startar, så slutar det alltid med att jag springer över mig själv för att hinna bli i ordning i tid. Men den 24: e ser jag alltid till att varva ner och njuta av "min dag". God Jul till er alla!

JPEG - 222.7 kb
This is the result of 5 hours of work
JPEG - 76.7 kb
A breath of Christmas
JPEG - 125.9 kb
My Christmas alter
JPEG - 157.5 kb
My own creation
Share/Bookmark

tisdag 20-December-2011

Launching of my jewelry line!

Jo, det har verkligen passerat en viss tid sedan dagen då jag lanserades min smyckekollektion Forever Unique Jewelry i butiken The Apartment i Stockholm, Sverige, men de följande veckorna har varit galet hektiska. Lanseringen i både Sverige och här i Bryssel blev en succé, vilket har medfört en rejäl förändring av mitt arbetstempo. För att kunna designa och skapa nya, unika smycken behöver jag naturligtvis material, men framför allt behöver jag inspiration, inspiration som först och främst kommer från tanken av att mina smycken ska komma att beröra någon annan på ett speciellt sätt. Så tack till er alla som ger mig inspiration! Här presenterar jag några bilder från "The Apartment".

JPEG - 163.7 kb
Min egna monter på The Apartment
JPEG - 76.6 kb
En utav hyllorna i min monter
JPEG - 118.5 kb
En utav mina senaste kreationer: "Diamonds overboard"
JPEG - 116.3 kb
En av mina ringar: "Waterfall"
JPEG - 97.8 kb
En utav mina favoritringar från kollektionen: "Elegance for your hand"
Share/Bookmark

söndag 4-December-2011

Let it snow!

No, I’m really not a morning person, but when being offered a breakfast buffet at a table with candles lit, even I am willing to get up early. Very cosy! One of the many things that are simply great with the visits from my father- in- law is that he shares my passion for antiques. So today is the day we went to my dear flea market in Porte de Vanves.

JPEG - 96.2 kb
No weather can stop me

Just when we arrived to the market it suddenly, without any warning, started to snow. And with snow, I really mean snow! So the visit became quit rapid, but of course I managed to find a couple of “necessary” things I just had to have.

JPEG - 109.9 kb
All done!

After this we where both wet and frozen and took the bus to San Michel and ate lunch at Café de Paris. Very delicious and most of all dry and warm…

Share/Bookmark

onsdag 16-November-2011

Brussels Accessible Art Fair

After months of hard work the day was finally here!

JPEG - 128.9 kb
Me in front of my stand

It was on very shaky legs I watched the doors open and people streaming in. Sure I have had 4 exhibitions earlier, but they have all been under my control with me as the only artist, so this exhibition was really something new for me.

JPEG - 201.3 kb
The VIP night

During the time that the exhibition lasted I got to meet so many interesting people and I can say with no hesitation that this was worth all the hard work!

JPEG - 95.1 kb
Outside the beautiful place that the exhibition was held
Share/Bookmark

fredag 23-September-2011

The big apple

Äntligen dags för vår årliga tripp till New York! Känns som man var här igår! Allt var underbart, vi strosade runt och insöp kulturen, käkade munkar och skålade på "roof top bars".

JPEG - 219.6 kb
Determination has never been my strongest forte
JPEG - 166.5 kb
My kind of world!

Men så plötsligt dök det upp en nyhet som skapade total panik: orkanen Irene var på väg mot Manhattan!

JPEG - 92.6 kb
The day after

Folk flydde sina hem, vi uppmanades att tappa upp vatten i badkaret, köpa hem mat, dricka och ficklampa. Sällan har jag varit så rädd. men lika snabbt som den anlände å var den borta och allt var som vanligt igen.

JPEG - 165.7 kb
All interested in fashion and who see the Project runway probably recognize this shop
JPEG - 154.2 kb
2 cookie monsters
Share/Bookmark

lördag 10-September-2011

Jag är utvald!!!

I maj snubblade jag och Gustav över en konstutställning kallad "Brussels Accessible Art Fair" där konstnärer från hela världen, 2 gånger per år ställer ut sin konst. Efter att ha strosat runt i en underbart vacker lokal, druckit champagne och ätit snittar såg jag en ansökningsblankett för nästa event på ett bord och tänkte, hmmm... skulle vara kul att få delta i den. Jag fyllde i blanketten, sände in CV och bilder på mina tavlor- mest på skoj. Och skoj blev det verkligen när jag fick meddelandet att jag har blivit utvald att delta i nästa utställning! Fattas bara en liten detalj...minst 15 tavlor!

JPEG - 1.8 Mb
Klara färdiga måla!!!

Share/Bookmark

torsdag 11-Augusti-2011

Nu är min smyckeskollektion här!

Efter frenetiskt letande på otaliga antikbutiker och loppisar har jag lyckats samla ihop allt jag behöver för att launcha en smyckekollektion.

JPEG - 90.9 kb
Mina älsklingar
JPEG - 117 kb
Tillräckligt med material för att börja skapa
JPEG - 104.6 kb
Kör igång!

Sedan var det bara att börja plocka isär smycken som jag inhandlat, fästa bead caps på alla pärlor, länka samman smyckedetaljer och kedjor, löda och limma fast, slipa och så slutligen har jag skapat ett helt unikt smycke och jag är förälskad i varenda ett! Kika på hela kollektionen i min webshop eller klicka HÄR för att komma dit direkt!

Share/Bookmark

torsdag 2-Juni-2011

Buongiorno!

Buongiorno!

Trots att jag redan besökt Rom ville jag återigen besöka alla de storslagna platserna. Min absoluta favorit är Sixtinska kapellet- utan tvekan. Denna plats går inte att beskriva med varken ord eller bilder- den bara måste upplevas.

JPEG - 114.5 kb
Himmelens solstrålar letar sig in i Pantheon
JPEG - 145.4 kb
Detta är vad man kallar konst
JPEG - 238.4 kb
Vägen som leder till Michelangelos verk

På en fontän utanför Pantheon trängdes duvor och jag var fast besluten att få ett foto i rörelse. Så jag stod tålmodigt o väntade med kameran rätt inställd och väntade på att någon pippi skulle röra sig. Efter att ha lyckade missa typ 20 sådana tillfällen fick jag äntligen min bild. Vackert!

JPEG - 157 kb
Äntligen!

Kan du tänka dig, det finns loppmarknader även i Rom! Den mest omtalade är Porta Portese. Inte helt lätt att pruta när försäljarna pratar lika fattig engelska som jag pratar italienska (dvs. en tiondel av resehandbokens parlör över"vanliga fraser).

JPEG - 64.2 kb
Dök direkt in i loppisen Porta Portese

Och så givetvis viker man ju av ett par dagar för sko-jakt! Roms shoppinggator har lika många skobutiker som Marais har uteserveringar- till min mans glädje... är det inte loppisar så är det skobutiker. Romresans inköp blev så diverse loppisfynd samt ett par sandaler med 13 cm. klack. Snygga men kanske inte så ergonomiska.

Share/Bookmark

söndag 24-April-2011

Happy Easter!

Glad Påsk på er alla! Denna påsk valde jag och min man att fira i den underbart charmiga lilla staden Brygge, 1 timmas tågresa från Bryssel. Vi var dock inte de enda som hade Brygge som resmål. Tåget var smockat med folk som stod som packade sillar som sög upp varenda uns syre och höjde temperaturen med ett x antal grader.

JPEG - 64.9 kb
Varför inte? Jag kan ju simma...

När vi hoppat av tåget var det lunchdags och vi insåg snabbt att här var det bara att slänga alla regler gällande kösystem som vi svenskar lever efter och norpa första lediga bord. Vi hamnade precis vid ett nybygge och fick njuta av utsikten över grävskopor och cementblandare, men men, vi fick i alla fall sitta i solen och njuta i 30 graders värme. Resten av dagen bestod av vild shopping och fikapauser var hundrade meter.

JPEG - 99.3 kb
Och så den och den och den och den...
JPEG - 95.9 kb
Påskgodis från "Chokladpolisen" i Belgien

Dagen avrundade vi med ett besök hos "Chokladpolisen", rosévin och en riktigt smarrig chèvre chaud.

Share/Bookmark

måndag 18-April-2011

Where I create

Ni som läste reportaget om mig i Hem & antik i Januari kunde se hur mitt arbetsrum såg ut i Paris, här kommer lite bilder på mitt nya i Bryssel! Om du missade reportaget kan du läsa den i sin helhet här i min blogg under inlägget "Finally" 28 Januari.

Share/Bookmark

söndag 10-April-2011

All done!

Så var ommålningen av vardagsrummet äntligen avklarad!

JPEG - 82.7 kb
Fiiint!

Eftermiddagen spenderade vi i området kring Place de l’Agoria där det formligen myllrar av antikhandlare och marknader och självklart mysiga fik och brasserier. På mitt (inte min mans) initiativ besökte vi en av loppmarknaderna där jag gick loss på gamla metallburkar och kabinettfoton. Min kreativitet har verkligen börjat blomstra i takt med Bryssels träd och rabatter och jag har siktet inställt på ett speciellt projekt: uppklädda små askar och burkar så under detta loppisbesök hade jag total fokus på burkar och askar. Stora och små, eleganta och rostiga, jag svepte med allt jag kunde hitta!

JPEG - 143.8 kb
Länsade loppisen totalt på burkar

Vår söndagspromenad avslutade vi med att köpa varsin nygräddad belgisk våffla från en våffelbuss. Kolla in hunden som så troget och fint sitter och tittar på varje kund. Behöver jag säga att jag köpte en extra och gav den till honom?

JPEG - 100.2 kb
Donnez-moi s’il vous plait (ro hit våfflan!)
Share/Bookmark

lördag 26-Mars-2011

Fear of heights

Från och med idag har jag beslutat mig för att blogga både på engelska och svenska, så håll till godo alla svensktalande!

Idag tog vi äntligen steget till att börja måla om vardagsrummet. Grönt är absolut inte min favoritfärg- i alla fall inte på väggarna. Nej, ljust ska det vara, så att alla detaljer kan framträda ordentligt. Man kan ju undra varför vi dröjt med ommålningen så pass länge… sanningen är att varken jag eller min man har känt oss speciellt manande att vingla upp på en stege o rolla färg när takhöjden är 4 meter… tänk vad modiga vi är!

JPEG - 59.7 kb
Grönt är inte skönt
JPEG - 69.1 kb
Jag är inte rädd. Jag kan flyga.

Efter första strykningen tyckte vi att vi var värda en liten belöning så vi tog oss en sväng till ett av våra mysigaste brasserier och beställde in lite rosévin i solskenet!

JPEG - 141.4 kb
Detta är vad man kallar livskvalitet
Share/Bookmark

Pages 1 | 2 | 3

Share/Bookmark